The Free Pyramid Pari SM 13.1.2013 Kotka

Muutama kuva näin kokeeksi 13.1.2013 pelatuista Free Pyramid pari-sm kisoista Kotkasta. Kuvaajan vastuuta ei kukaan muu voi tietää kuin kuvaaja itse. Jatkuva epäonnistumisen pelko johtuen osittain amatöörikalustosta ja kuvaajan ammattitaidosta, lisää stressiä. Apua ongelmiin ei tunnut tulevan tuolta yläkerrastakaan, vaikka sitä hartaasti välillä toivon. Toisaalta on hyväkin että ei ole ylimääräistä lompakossa, sieltä ne kameralaukusta löytyisivät loppupelissä ja tilanne olisi sama. Hyvällä kalustolla kuitenkin riskit minimoituisivat ja kaikki olisi stressittömämpää ja helpompaa. Nyt homma menee suurinpiirtein näin.

Kuvaat "aina" omalle kalustollesi liian heikossa valaistuksessa. Kuvat ovat tärähtäneitä ja kohinaisia johtuen riittämättömästä suljinajasta ja suuren herkkyyden käytöstä. Parannus tähän olisi FF-kennoinen kamera ja valovoimaisemmat optiikat, juuri tähän sitä ihmettä odotellaan. Kun olet tuskaillut aikasi asetuksien kanssa ja saanut +200 kuvaa tallennettua muistikortille, purat ne kotona tietokoneelle. Aukaiset ne yhdellä ohjelmalla ja muokkaat jokaista kuvaa ja muunnat tiedostot jpegiksi. Tallennuksen jälkeen avaat ne toisella ohjelmalla ja pienennät ne sopivan kokoisiksi jakoa varten. Sitten jaat kuvat eteenpäin toisten ihmeteltäväksi. Keskimäärin aikaa tähän menee n.6h, riippuen kuvien määrästä ja laadusta.

Sitten kaino pyyntö kisojen järjestäjille. Kun agendaa ei ole erikseen niin olisiko mahdollista kertoa kuvaajalle mitä seuraavaksi tapahtuu. (Palkintojen jakoa ennen pelien päättymistä, pelaajien/jäsenien palkitseminen jne) että kuvaaja ehtii vaihtaa kameraan toisen optiikan, liittää salaman ja muuttaa asetukset sopivaksi. Yleensä käy niin että kuulutetaan paikalle joku palkittava ja kameramiehellä alkaa hirveä kiire saada kalusto kuntoon. Kahdella kameralla tämä ei olisi ongelma, mutta siihen tarvitaan taas sitä ihmettä.

Kakan kuvaaja