Pyramidin Finnish Openin voitto dramaattisen lopun päätteeksi Petri Pohjolalle

Joni Ahola
27.8.2017
Kauden ensimmäinen kilpailu oli Pyramidin Finnish Open ja mestariksi kruunattiin Helsingin Petri Pohjola. Kaikkien aikojen paras suomalainen pyramidipelaaja Pohjola sai näin uuden sulan hattuunsa, mutta mestaruus tuli todella tiukan finaalin päätteeksi vasta kontraerässä, jossa Pohjola voitti Oulun Akseli Matikkalan dramaattisen erän lopun päätteeksi 8-7 ja koko ottelun 5-4.

20 pelaajaa osallistui historian ensimmäiseen Pyramidin Finnish Openiin. Mukana oli mukavasti myös kourallinen ulkomaalaispelaajia tavoittelemassa muhkeaa 1000€ voittopottia. Toinen toistaan kovempi suomalaistähti pääsi näin myös pelaamaan Amerikanka pyramidia huippuolosuhteissa Helsingin Puhveliklubilla jonka Suomalainen pyramidi on vihdoin ansaitusti saanut. Kiitos PVK ja monet pyramidin ystävät, puuhamiehet ja yhteistyökumppanit Suomen Biljardimyynti, Kaiverruskallio, R-Office, Finnalist, Mainosterapia

Semifinaaleihin selvitti tiensä pelkästään Suomalaiset ja peliparit olivat:
Markku Koponen vs. Petri Pohjola
Petri Makkonen vs.  Akseli Matikkala

Koponen aloitti voimakkaasti voittamalla kaksi erää 8-1 ja 8-2. Pohjola ryhdistäytyi tästä kuitenkin tehokkaasti ja vei viisi seuraavaa erää nimiinsä voittamalla ottelun 5-2

Matikkala aloitti toisessa semifinaalissa tehokkaammin ja pääsi nopeasti kahdella 8-1 erävoitolla 2-0 johtoon. Matikkala johti 3-1 ja 4-2, mutta Makkonen nousi tästä vielä kontraan taistelemaan finaalipaikasta. Kontraerä meni Matikkalalle 8-5 ja finaalipaikka 5-4 voitolla.

Finaalissa Petri Pohjola aloitti väkevästi ja vei kolme ensimmäistä erää nimiinsä. Petrin johdot 3-0 ja 4-1 kuitenkin hupenivat nopeasti, kun Akseli Matikkala nousi kolmella tehokkaalla erällä tasoihin ja vei pelin kontraan. Kontraerä alkoi Peten kolmen pallon sarjalla aloituksesta. Akseli kuitenkin vastasi tähän perään neljän pallon sarjalla. Pallotilanteessa 4-4 Akseli saa upeasti tehtyä kolme palloa ja pääsee yrittämään parttia 7-4 tilanteessa. Kohtalainen kohdepallo kuitenkin epäonnistuu ja trilleri saa jatkumoa. Petri hyökkää tästä heti kovaa lyömällä luikkapallon keskelle voimalla ja kohdepallo sujahtaa samalla kulmaan. Pelitilanne 7-6 Akselin hyväksi ja seiftipeli alkoi Petrin hyvällä seiftilyönnillä kaikkien jäljellä olevan kolmen pallon ollessa tiukasti vallissa. Akselilta jää seiftinsä päätteeksi pieni paikka Petelle alle johon Pete hyökkää rauhallisesti. Pussitus tunttaa ja jää teolle, tosin vain restillä. Akselin restiyritys tunttaa reikään ja Petelle avautuu loistopaikka ratkaista ottelu. Kohdepallo pussiin ja oma perässä reiälle, sujahtaa myös säkkiin - kontravoitto 8-7 ja Finnish Openin mestaruus Petri Pohjolalle eräluvuin 5-4.

Katso finaali uudelleen: https://www.youtube.com/watch?v=lDtZ8pbdG1I&feature=youtu.be
(Live Streamista vastasi jälleen Jan Morelius)