Pyramidi - The Russian Billiard

Uutisia

The Dynamic Pyramid SM tarjosi Kaisakarhujen kotisalilla tiukkoja otteluita aina loppumetreille asti. Viiteen voittoon pelattu helsinkiläisfinaali ratkesi vasta kontraerässä jossa Markku Koponen kukisti monen yllätykseksi Suomen kaikkien aikojen pyramidipelaajan, Petri Pohjolan 5-4 ja voitti uransa toisen Nevskajan Suomenmestaruuden. Himmeimmät mitalit matkasivat Ouluun Akseli Matikkalan ja Tero Räisäsen mukana.
Seitsemän pelaajaa otti osaa Kotkan tasoituskilpailuun. Voittajaksi tuli Samu Järvinen (3) ennen Kimmo Marttista (8).
Puh.veli-Klubin Jesse Hämäläinen voitti The Combined Pyramidin eli Moskovskajan Suomenmestaruuden viikonloppuna Espoossa. Kahdesti aikaisemmin SM-finaalissa ollut Hämäläinen päihitti finaalissa viime vuoden mestarin Kotkan Juho Nykäsen lukemin 4-1. SM-pronssille Oulun Tero Räisänen ja Espoon Joni Ahola
The Free Pyramid HCP eli Amerikankan tasoituskilpailu käytiin jo perinteisesti neljännen kerran peräkkäin Espoossa marraskuun puolessa välissä. Voittajaksi nousi lopulta Espoon Biljardikerhon Pekka Verho joka kukisti äärimmäisen jännässä finaalin kontrassa seurakaverinsa Tuomas Komin 16-15. EBK korjasi muutkin palkintosijat kun pyramidikisojen ensikertalainen Tommi Fredriksson tuli kolmanneksi ja Mika Koljonen nappasi neljännen sijan.
The Dynamic Pyramidissa pelattiin nyt toisen kerran senioreiden (MN50) Suomenmestaruudesta. Tänäkin vuonna pelipaikkana oli Oulu ja kisojen ennakkosuosikit, Kari Tunturi ja Kari Timosaari pelasivat hieman odotetustikin vastakkain turnauksen finaalissa. Tunturi voitti finaalin 4-0. Timosaari sai viime vuoden voiton rinnalle nyt hopeaa. Pronssille Simo Tertsunen ja Raimo Kokkaret.
Lähetysajat nähtävillä sivustolla: http://www.rusbilliard.ru/node/932
Miesten kolmen kärki: 1. Dastan Lepshakov Kirgisia, 2. Evgeny Saltovsky Valko-Venäjä, 3. Andrew Freize Venäjä, 3. Nikita Livada Venäjä. Naisten kolmen kärki: 1. Diana Mironova Venäjä, 2. Tatjana Maksimova Venäjä, 3. Natalia Korneva Venäjä, 3. Anastasia Kovalchuck Ukraina.
Kirgisian maajoukkueesta moni on joutunut perumaan osallistumisensa ja Suomi on näin kisaisäntänä saanut muutaman lisäpaikan MM-kilpailuihin. Pyramidijaosto on tehnyt valintansa viikonloppuna. Pyramidin MM-kilpailujen rakennustyöt ovat myös käynnistyneet. Holiday Club Saimaa Gardenin jäähallin jää on sulatettu ja kuivatettu ja nyt maanantaina 19.10. pääsee Pyramidin MM-organisaatio aloittamaan 12 pyramidipöydän kasaamiset. MM-turnaus käynnistyy torstaina 22.10.
Kilpailujen ylivoimainen ennakkosuosikki Juho Nykänen pelasi kauden toisen RG-kilpailun voittoon. Finaalissa Nykänen kohtasi Helsingin Jori Mannisen joka pisti upeasti kampoihin. Finaali alkoi Nykäsen todella selkeässä hallinnassa, mutta Manninen nousi 0-3 tappiotilanteesta parin tiukan erän myötä 2-3 ja oli vain pallon päässä viedä finaalin kontraan. Ratkaiseva kontrapallo taipui kuitenkin Juho Nykäselle joka voitti finaalin lukemin 4-2 (8-0, 8-1, 8-2, 7-8, 5-8, 8-7). Voitto oli Juho Nykäsen uran kahdeksas pyramidin RG-voitto.
Holiday Club Lappeenrannassa 22.-25.10. pelattaviin The Dynamic Pyramidin MM-kilpailuihin osallistuu pelaajia 19:stä eri maasta niin miesten kuin naisten osalta. Miesten sarjassa on täysi 64 pelaajan kaavio ja naisilla on tällä hetkellä 27 osallistujaa.
Pyramidikausi 2015-16 lähti liikkeelle vaatimattomasti vain 11 pelaajan voimin. Oulussa järjestetyn kauden avauskilpailun ykköseksi nousi tiukkojen otteluiden jälkeen kotiseuran Akseli Matikkala joka kukisti seurakaverinsa Tero Räisäsen erittäin jännässä finaalissa 4-3. Turnauksen semifinalistit olivat Helsingin Jori Manninen ja Oulun Henri Mäki.
Kaksi viimeistä paikkaa miesten MM-kilpailuihin oli tarjolla lauantaina, kun Espoossa ja Oulussa järjestettiin samaan aikaan viimeiset MM-karsinnat. Espoossa ennakkosuosikkeihin lukeutunut Santeri Saarinen voitti kaikki ottelunsa kotisalillaan ja Oulussa Henri Mäki oli loppuen lopuksi aivan omaa luokkaansa, vaikka hävisi vielä ensimmäisen ottelunsa. Pyramidin MM-kilpailuihin Lappeenrantaan 22.-25.10.2015 osallistuvat Suomen miesmaajoukkuepelaajat ovat näin ollen kaikki selvillä.
Yhdeksän vuoden tauon jälkeen Pyramidin MM-kilpailut palaavat Suomeen. Puitteet ovat loistavat ja tapahtumasta ennakoidaan yhtä Suomen biljardihistorian komeinta tapahtumaa. Maailman parhaat pyramidipelaajat; 64 miestä ja 32 naista kohtaavat The Dynamic Pyramidin MM-kilpailuissa lokakuussa Holiday Club Saimaan upeissa olosuhteissa. Suomen maajoukkueessa on 12 miestä ja 2 naista.
Helsingin Puhveliklubilla nähtiin lauantaina pieni, mutta erittäin tasokas syksyn toinen MM-karsinta kilpailu. Yhdeksän pelaajan taistosta voittajaksi MM-kisoihin selvitti tiensä biljardin monitaituri Turun Kim Laaksonen joka kukisti karsintojen finaalissa Oulun Tero Räisäsen lukemin 4-1.
Espoon Biljardikerhon Tuomas Komi oli rautaa Kotkassa järjestetyissä ensimmäisissä Pyramidin MM-karsinnoissa. Komi päihitti kaikki vastustajansa puhtaalla pelillä ja finaalissa kaatui Oulun Kari Tunturi lukemin 4-1. MM-karsintoja on jäljellä vielä kolme; 15.8. Helsingin Puhveliklubilla, 29.8. Espoon Biljardikerholla ja 29.8. Oulun Biljardikerholla.
RSS