Pyramidi - The Russian Billiard

Uutisia

12 pelaajaa "taistelivat" pyramidin senioreiden Suomenmestaruudesta Helsingissä lauantaina 8.10. Kilpailujen suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Markku Koponen voitti SM-kultaa kaatamalla finaalissa kotiseuran Valtteri Merosen lukemin 4-1. Pronssimitalit menivät Espooseen Tuomo Träffille ja Tornioon Juha Aunolle. Lajimuotona oli totuttuun tapaan Nevskaja (The Dynamic Pyramid).
Kakan Juho Nykänen valloitti kauden avauskilpailun. Finaalissa kaatui kotiseuran Petri Pohjola murskalukemin 4-0 (8-1, 8-2, 8-2, 8-7). Semifinaaleihin asti selvisivät Oleksiy Zhukov ja Kari Timosaari jotka onnistuivat alkukierroksilla yllättämään finalistit.
PVK järjestää kauden ensimmäisen Pyramidin RG-kilpailun Nevskajan (The Dynamic Pyramidin) merkeissä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kilpailuohjekirja kaudelle 2016-17 on julkistettu ja uusina asioina tälle kaudelle tulee uudet kevyemmät pyramidipallot ja Nevskajan pienet sääntömuutokset virhekäytäntöön.
Uusi pyramidikausi sisältää viisi RG-kilpailua (PVK, HyvBK, OBK, EBK ja KaKa). Lisäksi SM-kilpailut pelataan tuttuun tapaan, mutta SM-alkukilpailu on muutaman vuoden tauon jälkeen taas Nevskajaa (The Dynamic Pyramid). Kalenteriin mahtuu myös pari tasoituskilpailua ja lisäksi Divisioonasarja III aikataulutetaan kalenteriin mukaan viime vuosia tarkemmin.
Oulun Akseli Matikkala oli kovassa kunnossa Kulttuuritalon SM-finaaleissa viikonloppuna. Semifinaali- ja finaalivoitot 5-1 takasin Matikkalalle toisen perättäisen Amerikankan Suomenmestaruuden. Hopeaa Espoon Tuomas Komille ja pronssit Oulun Tero Räisänen ja Tornion Juha Auno
Oulusta Helsingin SM-finaaleihin matkaavat odotetusti hallitseva Suomenmestari OBK:n Akseli Matikkala. Hän saa seurakseen tänä keväänä upeaa pyramidikevättä pelaavan seuratoverinsa Tero Räisäsen ja kaverukset kohtaavatkin Kulttuuritalolla heti aamun semifinaalissa vastakkain. Voittaneiden puolelta meni jatkoon myös hieman yllättävänkin selkeästi Juha Auno. Tornion puuhamies saa vastaansa Kulttuuritalon iltapäivän semifinaalissa täydellisen viikonlopun pelanneen Espoon Tuomas Komin joka kuittasi päivää aiemmin myös Divisioonasarjan mestaruuden itselleen. SM-finaalit pelataan 28.5.2016. Helsingin Kulttuuritalolla
Divisioonasarjan huipennus eli superfinaali päättyi tänään Oulussa Espoon Biljardikerhon Tuomas Komin voitonjuhliin. Finaalissa OBK:n Henri Mäki oli ratkaista ottelun itselleen tilanteessa 1-2 pallojen ollessa 5-7, mutta helpohko ohilyönti kostautui, kun Komi iski tästä pelin kontraan 8-7 ja vei ratkaisevan viimeisen erän 8-1 ja koko ottelun 3-2. Näin siis Tuomas Komille toinen perättäinen Divisioonasarjan mestaruus. Semifinaaliin asti selvisivät PVK:n Oleksiy Zhukov ja OBK:n Markku Lahtinen.
Pyramidikauden viimeinen RG-kilpailu päättyi Kotkassa Jesse Hämäläisen voitonjuhliin, kun hän kukisti finaalissa Oulun Henri Mäen 4-2. Hämäläinen nousi voitolla myös rankinglistan kokonaislistan kärkeen, kun kaudesta on jäljellä päätapahtuma - Pyramidin SM-alkukilpailu Oulussa. Kotkan Amerikanka Mastersin semifinaaleissa pelasivat Oulun Tero Räisänen ja kotiseura Kaka:n Janne Pekkola joka oli myös todella lähellä finaalipaikkaa häviten Hämäläiselle semifinaalin vain niukasti 3-4 tiukkojen erien päätteeksi.
Suomen edustaja The Combined Pyramidin (Moskovskajan) MM-kilpailuissa oli Akseli Matikkala. Suoralla 128 cupilla pelattu turnaus toi heti ensimmäisellä kierroksella Matikkalalle kovan luokan vastustajan, kun vastaan asettui kotimaan Arbi Mutsiyev. Matikkala kärsi 0-6 tappion Mutsiyeville joka pelasi turnauksessa lopulta itsensä MM-hopealle.
Helsingin PVK juhli kotikentällä mestaruutta kun viimeisten aikojen kuumat nimet Jesse Hämäläinen ja Jori Manninen voittivat Pyramidin Pari SM-kultaa. Jännittävässä finaalissa PVK:n parivaljakko kaatoi Espoon Biljardikerhon Joni Aholan ja Tuomas Komin 4-3. Pronssimitalin saavuttivat kaksikot Santeri Saarinen EBK & Tero Räisänen OBK sekä hieman yllättäen PVK:n Valtteri Meronen & HBK:n Nikolai Lomakin.
Pyramidikauden neljäs RG-viikonloppu pelattiin EBK:lla 14 pelaajan ja OBK:lla 9 pelaajan voimin. Espoon paras pelaaja tuli itänaapuristamme, kun Petroskoin Vsevolod Titov kuittasi korkeimman pokaalin nimiinsä ennen Espoon Biljardikerhon Joni Aholaa. Semifinaalissa nähtiin Helsingin Jesse Hämäläinen ja Espoon Risto Ahola. Oulussa puolestaan pelkästään OBK:n pelaajia sisältäneessä turnauksessa Tero Räisänen oli rautaa häviten ainoastaan yhden erän koko kilpailun aikana. Finaalissa oli vastassa Henri Mäki ja semifinaaleihin asti pääsivät Kari Timosaari ja Toni Pitkälä.
Uusi nk. "ei-ammattilaisille" tarkoitettu Euroopan Pyramidi Tour pelattiin helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Saksan Hampurissa. Sekä Jesse Hämäläinen ja Jori Manninen pelasivat heti turnauksen lähtöön vakuuttavasti ja selvittivät tiensä jatkoon toiselle pelipäivälle. Molemmat suomalaiset pelasivat lopulta sijaluvulle 9. Turnaus sai yllätysvoittajan, kun Tshekin Iidar Sharipov voitti turnauksen.
Viime kaudella debyytin pyramidin kilpailutoiminnassa tehnyt divisioonasarja alkaa taas uudelleen. Sarja pelataan 2,5kk välisenä aikana alkaen maaliskuussa ja päättyy finaalitapahtumaan 13.5.2016.
Historian ensimmäinen kerta, kun pyramidia pelattiin kahden RG-kilpailun arvoisena samanaikaisesti. The Free Pyramid viikonloppuna pelattiin RG-kilpailu sekä Oulussa että Hyvinkäällä ja molempiin saatiin kokonaan uusi voittaja RG-kilpailuille. Oululainen hyvin pari viimeistä kautta menestynyt Tero Räisänen nappasi uran ensimmäisen voittonsa Oulun amerikankafinaalissa kukistamalla seurakaverinsa, RG-kärki Akseli Matikkalan finaalissa 4-2. Hyvinkäällä puolestaan Helsingin Jesse Hämäläinen pelasi voittoon asti kukistamalla Sami Hämäläisen finaalissa 5-3. Jesse oli aikaisemmin voittanut SM-kultaa syksyllä ja useita muita hyviä sijoituksia, mutta nyt tuli taskuun myös uran ensimmäinen RG-voitto. Seuraava kahden kilpailun RG-viikonloppu pelataan jo kolmen viikon päästä The Combined Pyramidin merkeissä (Moskovskaja). Pelipaikkoina toimii Espoo ja Oulu.
Pyramidin lajipäällikkö Jesse Hämäläinen kerää halukkaita osallistujia mukaan EEBC Pyramid Tourille 2016. Turnauksiin ei saa osallistua parhaimmat pyramidimaat joten Suomi kuuluu EEBC tourin parhaimmistoon ja menestymismahdollisuus on näin ollen enemmän kuin todennäköistä.
RSS