Pyramidi - The Russian Billiard

Uutisia

Suomalaisdelegaatio lähti Helsingistä kohti Varsovaa 27.6 tiistaina määränpäänään Puolan Kielce, jossa järjestettiin kautta aikain toiset Biljardifestivaalit. Tämän tapahtuman ajatuksena oli kasata Eurooppalaiset biljardinpelaajat yli lajirajojen Poolissa ja Pyramidissa saman katon alle kamppailemaan lajien herruudesta eri ikäsarjoissa. Tapahtuma onnistui hienosti ja saimme myös nauttia suomalaismenestyksestä.
Viikonloppuna tehtiin suomalaishistoriaa, kun Kotkan Juho Nykänen nappasi Suomen historian ensimmäisen EEBC:n osakilpailun voiton. Nevskajaa pelatun turnauksen finaalissa Nykänen voitti Puolan Gagik Arutyunyan lukemin 3-2. Voitto oli samalla maukas revanssi Amerikanka turnauksesta, jossa Nykänen hävisi finaalin samalle kaverille.
Puolassa pelattavassa biljardin superviikossa pelataan pyramidin kaksiosainen turnaus joka koostuu erillisestä Amerikanka turnauksesta ja Nevskaja turnauksesta. Kerätyt sijoitukset antavat pisteitä jonka pohjalta 6 parasta palkitaan.
Biljardiliitto on nyt useiden muiden urheilujärjestöjen tavoin mukana uudessa https://www.suomisport.fi/ lisenssijärjestelmässä. Lisenssejä voi ostaa 1.7.2017 alkaen. Lisenssin osto on helppoa ja maksua varten löytyy kaikkien pankkien maksunapit automaattisesti.
The Dynamic Pyramidissa saatiin Kulttuuritalon SM-finaalitapahtumassa Suomen pyramidille uusi Suomenmestari, kun Oulun 19v Tero Räisänen iski voittoon. Finaalissa kaatui Espoon Jarno Ahola puhtaasti 5-0. Numeroista huolimatta finaali oli erittäin tiukka sillä varsinkin kolme ensimmäistä erää olivat erittäin tasaisia Räisäsen viedessä ne kaikki niukasti nimiinsä. Pronssimitalit Kotkan Juho Nykäselle ja Oulun Mika Juolalle.
Kauden päätöskilpailuna on pelattu SM-karsinnat Helsingin uudella Puhveliklubilla. SM-finaalipaikan lunastivat itselleen suosikit Kotkan Juho Nykänen, Espoon Jarno Ahola ja Oulun Tero Räisänen sekä hieman yllättäen Oulun Mika Juola. Koko nelikko esitti viikonlopun selkeästi parasta pyramidia sillä kaikki heistä selvittivät tiensä Kulttuuritalon SM-finaaleihin puhtaalla pelillä voittaneiden puolelta kaaviota.
Pyrisdivari huipentui perjantaina 12.5. Helsingin uudella Puhveliklubilla, kun Etelän finalistit Joonas Vartia ja Markus Leppiaho saivat vastaansa pohjoisen finalistit Kari Timosaaren ja Mika Juolan. Siinä missä etelän nuoremmat Hyvinkään Joonas Vartia ja JamP:n Markus Leppiaho iskivät näyttäviä kohdepalloja pussiin - vastasi tähän kokeneemmat oululaiset Kari Timosaari ja Mika Juola upeilla luikilla. Markus Leppiahon ja Kari Timosaaren välinen finaali päättyi lopulta oululaisen Timosaaren mestaruusjuhliin lukemin 4-1.
Helsingin Roihuvuoreen on syntynyt Suomen pyramidibiljardin ystäville uusi pelipaikka jossa päästää tulevana viikonloppuna pelaamaan huippuolosuhteissa SM-karsinnat peräti viiden pyramidipöydän turvin. Kiitoksia uuden Puhveliklubin ja Jarmo Tainion, Suomen pyramidin pöytäkapasiteetti kasvoi juuri reilusti ja meillä on ensimmäisen kerran paikka jossa on samassa tilassa pystyssä nyt viisi pyramidipöytää ja jatkossakin neljä pyramidipöytää ja neljä kaisapöytää.
Tämän kauden pyrisdivarista on jäljellä enää superfinaalit jotka pelataan SM-alkukilpailujen avajaispäivänä perjantaina 12.5. Helsingin uudella Puhveliklubilla. Tänä viikonloppuna pelattiin etelän ja pohjoisen finaalit Espoossa ja Oulussa.
Yogorskin MM-kilpailujen toiset pelit olivat molemmille Suomen edustajille tappiolliset. Henri Mäki hävisi 2-6 Venäjän Oleg Erkuleville ja Akseli Matikkala puolestaan kärsi 3-6 tappion Ukrainan Arthur Pivchenkolle. Molempien pelaajien lopullinen sijoitus on 33.-64.
Yugorskin MM-kilpailujen ensimmäiset pelit alkoivat suomalaisittain voitokkaasti, kun molemmat edustajamme Akseli Matikkala ja Henri Mäki etenivät turnauksessa jatkoon seuraavalle kierrokselle.
Suomalais edustus aloittaa urakkansa heti aamusta tänään. Paikalla on Oulun hurjista Akseli Matikkala ja Henri Mäki. Reissu heillä alkoi jo Sunnuntai aamupäivästä kaukaiseen siperiaan.
Kotkassa pelattiin kauden viimeinen RG-kilpailu Nevskaja Kotka Openin eli The Dynamic Pyramidin merkeissä. Helsingin Biljardikerhon edustaja Vsevolod Titov oli jälleen ykkönen, kun hän nousi turnauksen voittoon puhtaalla pelillä voittamalla finaalissa seurakaverinsa Nikolai Lomakinin lukemin 4-2. Semifinaaleihin asti selvisivät kotiseuran pelaajat Matti Vanhala ja Jesse Salovaara.
Hieno kahden päivän pyramiditapahtuma on takana ja vuoden 2017 Pyramidin Pari Suomenmestareiksi kruunattiin Kotkan Juho Nykänen ja Oulun Akseli Matikkala. Nykänen voitti uran toisen ja Matikkala ensimmäisen Pari SM-kullan pyramidissa. Finaalissa kaatui lukemin 4-1 Espoon Biljardinkerhon kaksikko Joni Ahola ja Tuomas Komi jotka pelasivat Pyramidi Pari SM:n finaalissa jo kolmannen kerran peräkkäin.
Keskustelupalstan ollessa pois käytöstä tulevan viikonlopun kilpailuun tulee ilmoittautua suoraan kilpailun järjestäjälle tai liittoon puh 0400 638 706.
RSS