Pyramidi - The Russian Billiard

Uutisia

Toista kertaa peräkkäin Kokkolan RG-kilpailun valtiaaksi nousi Jyväskylän Marko Rautiainen. Finaalissa nähtiin viime vuoden toisinto, kun RG-kärki Juho Nykänen oli Jyväskylän pussikonetta vastassa. Nykänen johtikin finaalia jo 4-2, mutta "Rautsi" tuli takaa tasoihin ja ohi voittoon - toiseen perättäiseen Kokkolasta.
Kolmannen kerran peräkkäin, parivaljakko Pohjola & Rautiainen kykenivät voittoon, kun pelattiin pari SM-kilpailut pyramidissa. Lajina oli Amerikanka ja tällä kertaa tapahtuma järjestettiin Kotkassa. Viidennen kerran historiassa järjestetyn tapahtuman finaalissa Pohjola & Rautiainen kukistivat erittäin tiukan taiston jälkeen Juho Nykäsen ja Jani Uskin lukemin 5-4. Pari SM voitto oli vuoden 2013 pyramidipelaajalle, Petri Pohjolalle jo neljäs peräkkäinen.
Syksyn toinen pyramidin tasoituskilpailu pelattiin Kotkassa ja voittajaksi pelasi KaKa:n Jorma Makkonen (HCP 8) niukasti 3-2 voitolla ennen KaKa:n Juho Nykästä (HCP 0).
Hyvinkään Biljardikerhon Petri Pohjola voitti ylivoimaisella esityksellä kauden kolmannen RG-kilpailun finaalissa Helsingin Oleksiy Zhukovin puhtaasti 6-0 (pallot 48-14)
20 pelaajalla pelattiin upea The Free Pyramidin tasoituskilpailu Espoossa viikonloppuna. Miikka Svensk ja Juha Mällinen korjasivat potin kotiinsa. Tuomas Komi ja Ari Saarinen nappasivat himmeämmät palkintosijat.
Rankingkärki Kotkan Juho Nykänen kukisti seurakaverinsa Janne Pekkolan 4-1 Oulun finaalissa, kun pelattiin pyramidikauden toinen RG-kilpailu Moskovskaja Masters. Varsinainen suurvoitto Nykäselle oli semifinaalivoitto Suomen monivuotisesta ykköstähdestä, Petri Pohjolasta semifinaaleissa lukemin 4-2.
Valitettavasti suomalaisten pelit loppuivat lyhyeen Yakutskin MM-kilpailuissa
The Free Pyramidin (Amerikanka) MM-kilpailut alkavat Venäjällä Yakutskissa. Pelit alkavat keskiviikkona 18.9.2013 Suomesta mukana ovat Juho Nykänen, Kotka Kari Timosaari, Oulu Santeri Saarinen, Espoo
Kisojen ennakkosuosikki Petri Pohjola ei pettänyt fanejaan vaan eteni jälleen finaaliin ja aina voittoon asti kauden avauskilpailussa Nevskaja Mastersissa. Avauskierroksilla kärsitty tappio Jesse Hämäläiselle vain hieman hidasti, mutta ei pysäyttänyt Mr. Pyramidia, joka kukisti kauden avausfinaalissa viime kauden ykkösen Juho Nykäsen lukemin 5-3.
UUTTA SBIL:N PYRAMIDI KILPAILUISSA LYHYESTI: - RG-kilpailuja tulee olemaan kauden aikana yksi enemmän kuin edellisellä kaudella. - RG-pisteitä tullaan jakamaan jatkossa molemmista SM-kilpailuista, sekä Amerikankan että Nevskajan SM-kilpailuista. - RG-lista tulee olemaan jatkuva ja kauden 2013-14 aikana pelataan kuusi RG- ja kaksi SM-kilpailua joista seitsemän parhaan kilpailun pisteet vaikuttavat RG-pisteisiin.
Elokuun puolessa välissä oli tarkoitus pelata Venäjän Kaliningradissa The Free Pyramidin EM-kilpailut, mutta turnaus on peruttu.
RSS