Pyramidi - The Russian Billiard

Uutisia

Kaksi viimeistä paikkaa miesten MM-kilpailuihin oli tarjolla lauantaina, kun Espoossa ja Oulussa järjestettiin samaan aikaan viimeiset MM-karsinnat. Espoossa ennakkosuosikkeihin lukeutunut Santeri Saarinen voitti kaikki ottelunsa kotisalillaan ja Oulussa Henri Mäki oli loppuen lopuksi aivan omaa luokkaansa, vaikka hävisi vielä ensimmäisen ottelunsa. Pyramidin MM-kilpailuihin Lappeenrantaan 22.-25.10.2015 osallistuvat Suomen miesmaajoukkuepelaajat ovat näin ollen kaikki selvillä.
Yhdeksän vuoden tauon jälkeen Pyramidin MM-kilpailut palaavat Suomeen. Puitteet ovat loistavat ja tapahtumasta ennakoidaan yhtä Suomen biljardihistorian komeinta tapahtumaa. Maailman parhaat pyramidipelaajat; 64 miestä ja 32 naista kohtaavat The Dynamic Pyramidin MM-kilpailuissa lokakuussa Holiday Club Saimaan upeissa olosuhteissa. Suomen maajoukkueessa on 12 miestä ja 2 naista.
Helsingin Puhveliklubilla nähtiin lauantaina pieni, mutta erittäin tasokas syksyn toinen MM-karsinta kilpailu. Yhdeksän pelaajan taistosta voittajaksi MM-kisoihin selvitti tiensä biljardin monitaituri Turun Kim Laaksonen joka kukisti karsintojen finaalissa Oulun Tero Räisäsen lukemin 4-1.
Espoon Biljardikerhon Tuomas Komi oli rautaa Kotkassa järjestetyissä ensimmäisissä Pyramidin MM-karsinnoissa. Komi päihitti kaikki vastustajansa puhtaalla pelillä ja finaalissa kaatui Oulun Kari Tunturi lukemin 4-1. MM-karsintoja on jäljellä vielä kolme; 15.8. Helsingin Puhveliklubilla, 29.8. Espoon Biljardikerholla ja 29.8. Oulun Biljardikerholla.
Pelipaikat elokuussa: Kotka (1.), Helsinki (15.), Espoo (29.), Oulu (29.)
Elokuussa neljät MM-karsinnat, Lokakuussa Nevskajan MM-kilpailut Suomessa. Lue tästä uuden pyramidikauden päivitetty kilpailukalenteri ja kilpailuohjekirja. Uusi kausi on jo ovella!
Avauskierroksella ei nähty suomalaisvoittoja Amerikankan EM-kisoissa. Turnaus pelattiin suoralla cupilla ja ottelut seitsemään voittoon. Suomen edustajat Akseli Matikkala, Jesse Hämäläinen ja Jori Manninen joutuivat kaikki tyytymään tappioon avauskierroksella.
Suomen maajoukkue Georgian Batumissa: hallitseva Amerikankan Suomenmestari OBK:n Akseli Matikkala, SM-kakkonen PVK:n Jori Manninen ja joukkueen johtajana ja RG-nelonen PVK:n Jesse Hämäläinen.
Oulun nuori vasta 18v ruisku Akseli Matikkala otti uran ensimmäisen pyramidivoiton makoisaan paikkaan, kun hän kukisti Helsinkin PVK:n Jori Mannisen Kulttuuritalon SM-finaalissa lukemin 5-3. Pronssia saavuttivat myös niin ikään Kultsan ensikertalaiset EBK:n Timo Muhonen ja PRSK:n Kristian Pesola.
Kotkassa pelatut SM-alkukilpailut tarjosi melkoisen yllätyspaukun sillä kaikki neljä SM-finalistia ovat Kulttuuritalon ensikertalaisia. OBK:n Akseli Matikkala pelasi monien odotusten mukaisesti itsensä SM-mitaleille voittaneiden puolelta ja olikin alkukilpailujen paras pelaaja. Muut talon pelaajat ovat EBK:n Timo Muhonen, PVK:n Jori Manninen ja PRSK:n Kristian Pesola.
Longoni Cup 2015 (23.4.2015)
Longoni Cup 2015, lajina Nevskaja. Suomelta mukana 12 pelaajaa
Puhveliklubilla Helsingissä pelattiin Amerikankan RG-kilpailu jonka finaalissa pelasivat vastakkain viime vuonnakin Moskovskajan RG-kilpailut voittanut Viktor Sevostyanov ja pyramidin RG-finaalien ensikertalainen Espoon Biljardikerhon Tuomas Komi. Finaali meni Sevostyanoville lukemin 4-1. Turnauksen semifinaaliin asti pääsivät Kaisa-Karhujen Juho Nykänen ja Helsingin Suomalaisen Klubin Markku Koponen.
Nevskajan MM-kilpailut pelataan Suomessa 22.-25.10.2015. Suomella on turnaukseen 12 maapaikkaa. Neljä paikkaa Suomenmestareille, neljä paikkaa RG-listan mukaan, neljä paikkaa karsintakilpailuista.
Oulun Biljardikerhon järjestämän Pyramidin Pari SM-kilpailun finaalissa Kotkan Juho Nykänen ja Jyväskylän Marko Rautiainen voittivat Espoon kaksikon Joni Aholan ja Tuomas Komin lukemin 5-3. SM-pronssia saavuttivat Oulun tutkapari Akseli Matikkala ja Tero Räisänen sekä kokeneemmat Kari Tunturi & Kristian Pesola.
Suomen menestynein pyramidipelaaja Hyvinkään Biljardikerhoa edustava Petri Pohjola oli omaa luokkaansa kauden neljännessä osakilpailussa Espoossa. EBK:n ja PVK:n yhteistyönä pelatun The Combined Pyramid (Moskovskaja) turnauksen finaalissa Pohjola päihitti nuoren lahjakkaan Oulusta kotoisin olevan Akseli Matikkalan lukemin 4-0. Semifinaaleihin asti pelasivat EBK:n Joni Ahola ja OBK:n Tero Räisänen.
RSS