Pyramidi - The Russian Billiard

Uutisia

Kirgisian maajoukkueesta moni on joutunut perumaan osallistumisensa ja Suomi on näin kisaisäntänä saanut muutaman lisäpaikan MM-kilpailuihin. Pyramidijaosto on tehnyt valintansa viikonloppuna. Pyramidin MM-kilpailujen rakennustyöt ovat myös käynnistyneet. Holiday Club Saimaa Gardenin jäähallin jää on sulatettu ja kuivatettu ja nyt maanantaina 19.10. pääsee Pyramidin MM-organisaatio aloittamaan 12 pyramidipöydän kasaamiset. MM-turnaus käynnistyy torstaina 22.10.
Kilpailujen ylivoimainen ennakkosuosikki Juho Nykänen pelasi kauden toisen RG-kilpailun voittoon. Finaalissa Nykänen kohtasi Helsingin Jori Mannisen joka pisti upeasti kampoihin. Finaali alkoi Nykäsen todella selkeässä hallinnassa, mutta Manninen nousi 0-3 tappiotilanteesta parin tiukan erän myötä 2-3 ja oli vain pallon päässä viedä finaalin kontraan. Ratkaiseva kontrapallo taipui kuitenkin Juho Nykäselle joka voitti finaalin lukemin 4-2 (8-0, 8-1, 8-2, 7-8, 5-8, 8-7). Voitto oli Juho Nykäsen uran kahdeksas pyramidin RG-voitto.
Holiday Club Lappeenrannassa 22.-25.10. pelattaviin The Dynamic Pyramidin MM-kilpailuihin osallistuu pelaajia 19:stä eri maasta niin miesten kuin naisten osalta. Miesten sarjassa on täysi 64 pelaajan kaavio ja naisilla on tällä hetkellä 27 osallistujaa.
Pyramidikausi 2015-16 lähti liikkeelle vaatimattomasti vain 11 pelaajan voimin. Oulussa järjestetyn kauden avauskilpailun ykköseksi nousi tiukkojen otteluiden jälkeen kotiseuran Akseli Matikkala joka kukisti seurakaverinsa Tero Räisäsen erittäin jännässä finaalissa 4-3. Turnauksen semifinalistit olivat Helsingin Jori Manninen ja Oulun Henri Mäki.
Kaksi viimeistä paikkaa miesten MM-kilpailuihin oli tarjolla lauantaina, kun Espoossa ja Oulussa järjestettiin samaan aikaan viimeiset MM-karsinnat. Espoossa ennakkosuosikkeihin lukeutunut Santeri Saarinen voitti kaikki ottelunsa kotisalillaan ja Oulussa Henri Mäki oli loppuen lopuksi aivan omaa luokkaansa, vaikka hävisi vielä ensimmäisen ottelunsa. Pyramidin MM-kilpailuihin Lappeenrantaan 22.-25.10.2015 osallistuvat Suomen miesmaajoukkuepelaajat ovat näin ollen kaikki selvillä.
Yhdeksän vuoden tauon jälkeen Pyramidin MM-kilpailut palaavat Suomeen. Puitteet ovat loistavat ja tapahtumasta ennakoidaan yhtä Suomen biljardihistorian komeinta tapahtumaa. Maailman parhaat pyramidipelaajat; 64 miestä ja 32 naista kohtaavat The Dynamic Pyramidin MM-kilpailuissa lokakuussa Holiday Club Saimaan upeissa olosuhteissa. Suomen maajoukkueessa on 12 miestä ja 2 naista.
Helsingin Puhveliklubilla nähtiin lauantaina pieni, mutta erittäin tasokas syksyn toinen MM-karsinta kilpailu. Yhdeksän pelaajan taistosta voittajaksi MM-kisoihin selvitti tiensä biljardin monitaituri Turun Kim Laaksonen joka kukisti karsintojen finaalissa Oulun Tero Räisäsen lukemin 4-1.
Espoon Biljardikerhon Tuomas Komi oli rautaa Kotkassa järjestetyissä ensimmäisissä Pyramidin MM-karsinnoissa. Komi päihitti kaikki vastustajansa puhtaalla pelillä ja finaalissa kaatui Oulun Kari Tunturi lukemin 4-1. MM-karsintoja on jäljellä vielä kolme; 15.8. Helsingin Puhveliklubilla, 29.8. Espoon Biljardikerholla ja 29.8. Oulun Biljardikerholla.
Pelipaikat elokuussa: Kotka (1.), Helsinki (15.), Espoo (29.), Oulu (29.)
Elokuussa neljät MM-karsinnat, Lokakuussa Nevskajan MM-kilpailut Suomessa. Lue tästä uuden pyramidikauden päivitetty kilpailukalenteri ja kilpailuohjekirja. Uusi kausi on jo ovella!
Avauskierroksella ei nähty suomalaisvoittoja Amerikankan EM-kisoissa. Turnaus pelattiin suoralla cupilla ja ottelut seitsemään voittoon. Suomen edustajat Akseli Matikkala, Jesse Hämäläinen ja Jori Manninen joutuivat kaikki tyytymään tappioon avauskierroksella.
Suomen maajoukkue Georgian Batumissa: hallitseva Amerikankan Suomenmestari OBK:n Akseli Matikkala, SM-kakkonen PVK:n Jori Manninen ja joukkueen johtajana ja RG-nelonen PVK:n Jesse Hämäläinen.
Oulun nuori vasta 18v ruisku Akseli Matikkala otti uran ensimmäisen pyramidivoiton makoisaan paikkaan, kun hän kukisti Helsinkin PVK:n Jori Mannisen Kulttuuritalon SM-finaalissa lukemin 5-3. Pronssia saavuttivat myös niin ikään Kultsan ensikertalaiset EBK:n Timo Muhonen ja PRSK:n Kristian Pesola.
Kotkassa pelatut SM-alkukilpailut tarjosi melkoisen yllätyspaukun sillä kaikki neljä SM-finalistia ovat Kulttuuritalon ensikertalaisia. OBK:n Akseli Matikkala pelasi monien odotusten mukaisesti itsensä SM-mitaleille voittaneiden puolelta ja olikin alkukilpailujen paras pelaaja. Muut talon pelaajat ovat EBK:n Timo Muhonen, PVK:n Jori Manninen ja PRSK:n Kristian Pesola.
Longoni Cup 2015 (23.4.2015)
Longoni Cup 2015, lajina Nevskaja. Suomelta mukana 12 pelaajaa
RSS