Pyramidi - The Russian Billiard

Uutisia

Uusi nk. "ei-ammattilaisille" tarkoitettu Euroopan Pyramidi Tour pelattiin helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Saksan Hampurissa. Sekä Jesse Hämäläinen ja Jori Manninen pelasivat heti turnauksen lähtöön vakuuttavasti ja selvittivät tiensä jatkoon toiselle pelipäivälle. Molemmat suomalaiset pelasivat lopulta sijaluvulle 9. Turnaus sai yllätysvoittajan, kun Tshekin Iidar Sharipov voitti turnauksen.
Viime kaudella debyytin pyramidin kilpailutoiminnassa tehnyt divisioonasarja alkaa taas uudelleen. Sarja pelataan 2,5kk välisenä aikana alkaen maaliskuussa ja päättyy finaalitapahtumaan 13.5.2016.
Historian ensimmäinen kerta, kun pyramidia pelattiin kahden RG-kilpailun arvoisena samanaikaisesti. The Free Pyramid viikonloppuna pelattiin RG-kilpailu sekä Oulussa että Hyvinkäällä ja molempiin saatiin kokonaan uusi voittaja RG-kilpailuille. Oululainen hyvin pari viimeistä kautta menestynyt Tero Räisänen nappasi uran ensimmäisen voittonsa Oulun amerikankafinaalissa kukistamalla seurakaverinsa, RG-kärki Akseli Matikkalan finaalissa 4-2. Hyvinkäällä puolestaan Helsingin Jesse Hämäläinen pelasi voittoon asti kukistamalla Sami Hämäläisen finaalissa 5-3. Jesse oli aikaisemmin voittanut SM-kultaa syksyllä ja useita muita hyviä sijoituksia, mutta nyt tuli taskuun myös uran ensimmäinen RG-voitto. Seuraava kahden kilpailun RG-viikonloppu pelataan jo kolmen viikon päästä The Combined Pyramidin merkeissä (Moskovskaja). Pelipaikkoina toimii Espoo ja Oulu.
Pyramidin lajipäällikkö Jesse Hämäläinen kerää halukkaita osallistujia mukaan EEBC Pyramid Tourille 2016. Turnauksiin ei saa osallistua parhaimmat pyramidimaat joten Suomi kuuluu EEBC tourin parhaimmistoon ja menestymismahdollisuus on näin ollen enemmän kuin todennäköistä.
The Dynamic Pyramid SM tarjosi Kaisakarhujen kotisalilla tiukkoja otteluita aina loppumetreille asti. Viiteen voittoon pelattu helsinkiläisfinaali ratkesi vasta kontraerässä jossa Markku Koponen kukisti monen yllätykseksi Suomen kaikkien aikojen pyramidipelaajan, Petri Pohjolan 5-4 ja voitti uransa toisen Nevskajan Suomenmestaruuden. Himmeimmät mitalit matkasivat Ouluun Akseli Matikkalan ja Tero Räisäsen mukana.
Seitsemän pelaajaa otti osaa Kotkan tasoituskilpailuun. Voittajaksi tuli Samu Järvinen (3) ennen Kimmo Marttista (8).
Puh.veli-Klubin Jesse Hämäläinen voitti The Combined Pyramidin eli Moskovskajan Suomenmestaruuden viikonloppuna Espoossa. Kahdesti aikaisemmin SM-finaalissa ollut Hämäläinen päihitti finaalissa viime vuoden mestarin Kotkan Juho Nykäsen lukemin 4-1. SM-pronssille Oulun Tero Räisänen ja Espoon Joni Ahola
The Free Pyramid HCP eli Amerikankan tasoituskilpailu käytiin jo perinteisesti neljännen kerran peräkkäin Espoossa marraskuun puolessa välissä. Voittajaksi nousi lopulta Espoon Biljardikerhon Pekka Verho joka kukisti äärimmäisen jännässä finaalin kontrassa seurakaverinsa Tuomas Komin 16-15. EBK korjasi muutkin palkintosijat kun pyramidikisojen ensikertalainen Tommi Fredriksson tuli kolmanneksi ja Mika Koljonen nappasi neljännen sijan.
The Dynamic Pyramidissa pelattiin nyt toisen kerran senioreiden (MN50) Suomenmestaruudesta. Tänäkin vuonna pelipaikkana oli Oulu ja kisojen ennakkosuosikit, Kari Tunturi ja Kari Timosaari pelasivat hieman odotetustikin vastakkain turnauksen finaalissa. Tunturi voitti finaalin 4-0. Timosaari sai viime vuoden voiton rinnalle nyt hopeaa. Pronssille Simo Tertsunen ja Raimo Kokkaret.
Lähetysajat nähtävillä sivustolla: http://www.rusbilliard.ru/node/932
Miesten kolmen kärki: 1. Dastan Lepshakov Kirgisia, 2. Evgeny Saltovsky Valko-Venäjä, 3. Andrew Freize Venäjä, 3. Nikita Livada Venäjä. Naisten kolmen kärki: 1. Diana Mironova Venäjä, 2. Tatjana Maksimova Venäjä, 3. Natalia Korneva Venäjä, 3. Anastasia Kovalchuck Ukraina.
Kirgisian maajoukkueesta moni on joutunut perumaan osallistumisensa ja Suomi on näin kisaisäntänä saanut muutaman lisäpaikan MM-kilpailuihin. Pyramidijaosto on tehnyt valintansa viikonloppuna. Pyramidin MM-kilpailujen rakennustyöt ovat myös käynnistyneet. Holiday Club Saimaa Gardenin jäähallin jää on sulatettu ja kuivatettu ja nyt maanantaina 19.10. pääsee Pyramidin MM-organisaatio aloittamaan 12 pyramidipöydän kasaamiset. MM-turnaus käynnistyy torstaina 22.10.
Kilpailujen ylivoimainen ennakkosuosikki Juho Nykänen pelasi kauden toisen RG-kilpailun voittoon. Finaalissa Nykänen kohtasi Helsingin Jori Mannisen joka pisti upeasti kampoihin. Finaali alkoi Nykäsen todella selkeässä hallinnassa, mutta Manninen nousi 0-3 tappiotilanteesta parin tiukan erän myötä 2-3 ja oli vain pallon päässä viedä finaalin kontraan. Ratkaiseva kontrapallo taipui kuitenkin Juho Nykäselle joka voitti finaalin lukemin 4-2 (8-0, 8-1, 8-2, 7-8, 5-8, 8-7). Voitto oli Juho Nykäsen uran kahdeksas pyramidin RG-voitto.
Holiday Club Lappeenrannassa 22.-25.10. pelattaviin The Dynamic Pyramidin MM-kilpailuihin osallistuu pelaajia 19:stä eri maasta niin miesten kuin naisten osalta. Miesten sarjassa on täysi 64 pelaajan kaavio ja naisilla on tällä hetkellä 27 osallistujaa.
Pyramidikausi 2015-16 lähti liikkeelle vaatimattomasti vain 11 pelaajan voimin. Oulussa järjestetyn kauden avauskilpailun ykköseksi nousi tiukkojen otteluiden jälkeen kotiseuran Akseli Matikkala joka kukisti seurakaverinsa Tero Räisäsen erittäin jännässä finaalissa 4-3. Turnauksen semifinalistit olivat Helsingin Jori Manninen ja Oulun Henri Mäki.
RSS