Pyramidi - The Russian Billiard

Uutisia

Espoon tasoituskilpailun kärkinelikko tuli kokonaisuudessaan EBK:sta. 1. Panu Pekkala, 2. Risto Ahola, 3. Joonas Lounamaa, 4. Tommi Fredriksson, 5. Tero Parikka, 6. Pekka Verho, 7. Nikolai Lomakin, 8. Oleksiy Zhukov
2016 Kreml Cup keräsi jälleen pyramidin kerman saman katon alle taistelemaan Combined Pyramidissa eli Moskovskajassa. Turnauksessa pelaa 277 miehissä ja naisissa 67 pelaajaa. Suomesta mukana oli Akseli Matikkala, OBK.
Vähäisen osallistujamäärän vuoksi kauden toinen RG-kilpailu on peruttu. Seuraava RG-kilpailu pelataan Oulussa Nevskajan merkeissä 29.11. ja sitä ennen Espoossa järjestetään Pyramidin Tasoituskilpailu 15.11.
Oulussa pelattiin Moskovskajan (The Combined Pyramidin) SM-kilpailu tänä viikonloppuna ja varsinkin sunnuntai iltapäivän finaalista muodostui huikean kovatasoinen ja laadukas trilleri. Finaalissa olivat vastakkain kotiseura OBK:n Henri Mäki ja kisojen kenties suurin ennakkosuosikki OBK:n Akseli Matikkala. Finaali päättyi kutkuttavan jännittävästi 4-3 Henri Mäen voittoon ja hänestä tulikin Pyramidin uusi Suomenmestari. Akseli Matikkalalle näin ollen hopeaa ja pronssimitalit ripustettiin OBK:n Tero Räisäsen ja Helsingin Nikolai Lomakinin kaulaan.
12 pelaajaa "taistelivat" pyramidin senioreiden Suomenmestaruudesta Helsingissä lauantaina 8.10. Kilpailujen suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Markku Koponen voitti SM-kultaa kaatamalla finaalissa kotiseuran Valtteri Merosen lukemin 4-1. Pronssimitalit menivät Espooseen Tuomo Träffille ja Tornioon Juha Aunolle. Lajimuotona oli totuttuun tapaan Nevskaja (The Dynamic Pyramid).
Kakan Juho Nykänen valloitti kauden avauskilpailun. Finaalissa kaatui kotiseuran Petri Pohjola murskalukemin 4-0 (8-1, 8-2, 8-2, 8-7). Semifinaaleihin asti selvisivät Oleksiy Zhukov ja Kari Timosaari jotka onnistuivat alkukierroksilla yllättämään finalistit.
PVK järjestää kauden ensimmäisen Pyramidin RG-kilpailun Nevskajan (The Dynamic Pyramidin) merkeissä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kilpailuohjekirja kaudelle 2016-17 on julkistettu ja uusina asioina tälle kaudelle tulee uudet kevyemmät pyramidipallot ja Nevskajan pienet sääntömuutokset virhekäytäntöön.
Uusi pyramidikausi sisältää viisi RG-kilpailua (PVK, HyvBK, OBK, EBK ja KaKa). Lisäksi SM-kilpailut pelataan tuttuun tapaan, mutta SM-alkukilpailu on muutaman vuoden tauon jälkeen taas Nevskajaa (The Dynamic Pyramid). Kalenteriin mahtuu myös pari tasoituskilpailua ja lisäksi Divisioonasarja III aikataulutetaan kalenteriin mukaan viime vuosia tarkemmin.
Oulun Akseli Matikkala oli kovassa kunnossa Kulttuuritalon SM-finaaleissa viikonloppuna. Semifinaali- ja finaalivoitot 5-1 takasin Matikkalalle toisen perättäisen Amerikankan Suomenmestaruuden. Hopeaa Espoon Tuomas Komille ja pronssit Oulun Tero Räisänen ja Tornion Juha Auno
Oulusta Helsingin SM-finaaleihin matkaavat odotetusti hallitseva Suomenmestari OBK:n Akseli Matikkala. Hän saa seurakseen tänä keväänä upeaa pyramidikevättä pelaavan seuratoverinsa Tero Räisäsen ja kaverukset kohtaavatkin Kulttuuritalolla heti aamun semifinaalissa vastakkain. Voittaneiden puolelta meni jatkoon myös hieman yllättävänkin selkeästi Juha Auno. Tornion puuhamies saa vastaansa Kulttuuritalon iltapäivän semifinaalissa täydellisen viikonlopun pelanneen Espoon Tuomas Komin joka kuittasi päivää aiemmin myös Divisioonasarjan mestaruuden itselleen. SM-finaalit pelataan 28.5.2016. Helsingin Kulttuuritalolla
Divisioonasarjan huipennus eli superfinaali päättyi tänään Oulussa Espoon Biljardikerhon Tuomas Komin voitonjuhliin. Finaalissa OBK:n Henri Mäki oli ratkaista ottelun itselleen tilanteessa 1-2 pallojen ollessa 5-7, mutta helpohko ohilyönti kostautui, kun Komi iski tästä pelin kontraan 8-7 ja vei ratkaisevan viimeisen erän 8-1 ja koko ottelun 3-2. Näin siis Tuomas Komille toinen perättäinen Divisioonasarjan mestaruus. Semifinaaliin asti selvisivät PVK:n Oleksiy Zhukov ja OBK:n Markku Lahtinen.
Pyramidikauden viimeinen RG-kilpailu päättyi Kotkassa Jesse Hämäläisen voitonjuhliin, kun hän kukisti finaalissa Oulun Henri Mäen 4-2. Hämäläinen nousi voitolla myös rankinglistan kokonaislistan kärkeen, kun kaudesta on jäljellä päätapahtuma - Pyramidin SM-alkukilpailu Oulussa. Kotkan Amerikanka Mastersin semifinaaleissa pelasivat Oulun Tero Räisänen ja kotiseura Kaka:n Janne Pekkola joka oli myös todella lähellä finaalipaikkaa häviten Hämäläiselle semifinaalin vain niukasti 3-4 tiukkojen erien päätteeksi.
Suomen edustaja The Combined Pyramidin (Moskovskajan) MM-kilpailuissa oli Akseli Matikkala. Suoralla 128 cupilla pelattu turnaus toi heti ensimmäisellä kierroksella Matikkalalle kovan luokan vastustajan, kun vastaan asettui kotimaan Arbi Mutsiyev. Matikkala kärsi 0-6 tappion Mutsiyeville joka pelasi turnauksessa lopulta itsensä MM-hopealle.
Helsingin PVK juhli kotikentällä mestaruutta kun viimeisten aikojen kuumat nimet Jesse Hämäläinen ja Jori Manninen voittivat Pyramidin Pari SM-kultaa. Jännittävässä finaalissa PVK:n parivaljakko kaatoi Espoon Biljardikerhon Joni Aholan ja Tuomas Komin 4-3. Pronssimitalin saavuttivat kaksikot Santeri Saarinen EBK & Tero Räisänen OBK sekä hieman yllättäen PVK:n Valtteri Meronen & HBK:n Nikolai Lomakin.
Pyramidikauden neljäs RG-viikonloppu pelattiin EBK:lla 14 pelaajan ja OBK:lla 9 pelaajan voimin. Espoon paras pelaaja tuli itänaapuristamme, kun Petroskoin Vsevolod Titov kuittasi korkeimman pokaalin nimiinsä ennen Espoon Biljardikerhon Joni Aholaa. Semifinaalissa nähtiin Helsingin Jesse Hämäläinen ja Espoon Risto Ahola. Oulussa puolestaan pelkästään OBK:n pelaajia sisältäneessä turnauksessa Tero Räisänen oli rautaa häviten ainoastaan yhden erän koko kilpailun aikana. Finaalissa oli vastassa Henri Mäki ja semifinaaleihin asti pääsivät Kari Timosaari ja Toni Pitkälä.
RSS